Moş Nicolae a adus văcuţe femeilor din judeţele Mureş şi Braşov


Fundaţia Heifer Project pentru România în parteneriat cu organizaţia non-profit Bothar Irlanda, Centrul de Resurse pentru Comunitaţile de Romi şi Fundaţia ADEPT a organizat în localitatea Viscri deschiderea oficială a proiectului “Empowering Roma Women in Mures County” – “În sprijinul femeilor de etnie romă din judeţul Mureş”. 

 

Prima distributie a junincilor in satul Viscri

 

În cadrul acestui eveniment, 31 de văcuţe de lapte din cele 70 sosite cu avionul din Irlanda, au fost distribuite unui grup ţintă format din tot atâtea familii din localitatea Viscri.

Heifer România și partnerii săi îşi propun ca beneficiarii aflaţi astăzi în sărăcie, să devină mici agricultori, capabili să ducă un trai mai bun si să participe în mod activ în rezolvarea problemelor locale.  Prin intermediul proiectului, familiile nevoiaşe vor primi asistență în creșterea și îngrijirea animalelor, precum și în valorificarea produselor obținute, fiind încurajată asocierea între producători.


Juninca in satul Viscri

 

Urmând principiul de bază al Heifer International, “Dar din dar”, fiecare dintre familiile beneficiare, va dona la rândul ei, prima femelă pe care o vor obţine. În acest fel darul iniţial se va multiplica, iar lanţul beneficiarilor va creşte. 


Fiecare viitor beneficiar is trage la sort junincuta.

Evenimente

Moş Nicolae a adus văcuţe femeilor din judeţele Mureş şi Braşov. Fundaţia Heifer Project pentru România în parteneriat cu organizaţia non-profit Bothar Irlanda, Centrul de Resurse pentru Comunitaţile de Romi şi Fundaţia ADEPT a organizat în localitatea Viscri deschiderea oficială a proiectului “Empowering Roma Women in Mures County” – “În sprijinul femeilor de etnie romă din judeţul Mureş”.