Totul despre oameni

 

Prima zi a lunii mai, 2010 a marcat cea de-a 141 aniversare a Liceului Teoretic „Nicolae Balcescu” din Cluj-Napoca. Colectivul didactic si elevii acestei prestigioase institutii au organizat momentul aniversar astfel incat sa cuprinda activitati variate precum expozitii, competitii sportive, experimente stiintifice, diferite workshopuri si conferinte, momente artistice si alte concursuri. Tema aleasa a fost: „Scoala - Azi si Ieri” dand participantilor sansa sa prezinte modul in care a evoluat liceul si ce anume l-a transformat intr-una din cele mai apreciate institutii educative din Cluj-Napoca.

 

Heifer Romania s-a implicat activ intr-una din activitatile organizate. Echipa Heifer Romania a lucrat impreuna cu profesorii de Limba Engleza si managementul scolii pentru a organiza un workshop dedicat copiilor din clasa a cincea. Copii care au participant sunt elevii unei clase de elita care deja a castigat locul intai la Festivalul International de Teatru Scolar sectiunea engleza. Au primit echivalentul a 100kg de carti si sunt denumiti „ juniorii fortaretei clujene”. Efortul lor merita aprecieri din moment ce au doar 11-12 ani.


 
Workshopul a abordat tema „Heifer- Paseaza darul, totul despre oameni” si a inceput cu povestea ilustrata "Beatrice si capra ei". Copii au fost impartiti in grupuri si au fost rugati sa faca diverse activitati bazate pe poveste. Au desenat, au scris cantece si poezii in engleza despre viata eroinei din poveste. Unele grupe au facut cercetari stiintifice despre viata  din Uganda din prisma filozofiei Heifer. Momentul cheie a fost punerea in scean a povestii intr-un scurt moment teatral.

 

Una din poeziile scrie de elevi a fost:

 “Beatrice had a little goat
Her fleece was white as snow
And everywhere that Beatrice went
The goat was sure to go
It followed her to school one day
Which was against the rule
It made the children laugh and play
To see a goat at school.
Beatrice had a little goat…”
 .......

 

A fost uimitor sa vezi modul in care copii s-au implicat  in timpul activitatiilor fiind curiosi despre actiunile Heifer si ca organizatie, in general. Filozofia Heifer si mesajul pasarii darului au fost percepute cu usurinta, iar copii au promis sa spuna mai departe ceea ce au invatat.

  

Coordonatorii programului au dorit emiterea unui mesaj sonor cu impact la nivel social despre importanta scolarizarii. Mesajul a fost directionat eleviilor, parintilor si copiilor. Prevenirea abandonului scolar face parte din modalitatile de a pastra sistemul educational la nivel functional si de a oferi mai multe sanse si oportunitati pentru copii.

  

Evenimentul a fost o provocare si un succes pentru toti partenerii implicati. Pentru Heifer Romania a fost o sansa sa aduca in atentia publicului tanar munca Heifer si a-i starni interesul in ceea ce priveste activitatea umanitara.

 


Evenimentul a beneficiat de o bunaacoperire media. O emisiune in direct a avut ca invitati reprezentanti ai managementului liceului si ai partenerilor. Heifer Romania a fost reprezentata de Laura Manciu, Coordonator Comunicare si PR, care a subliniat importanta parteneriatelor de acest gen.

 

Dorim sa multumim Liceului Teoretic „Nicolae Balcescu” pentru aceasta oportunitate. A fost o buna modalitate pentru a ne adresa unei generatii tinere care are mintea deschisa si dorinta de a face cat mai multe.

 

Laura Manciu,
Coordonator PR si comunicare,
Heifer Romania

 

Inapoi la Povesti de succes