Bucuresti, 13 mai 2013 - Cu banii primiti de la tarile donatoare, Heifer Romania a daruit, in cei 22 de ani de existenta in Romania, 5.672 de vaci, 4.218 capre, 10.170 de oi, 4.752 de iepuri si a asistat 98.000 de familii. Data fiind limitarea finantarilor externe, Heifer Romania va demara o campanie de strangere de fonduri pentru a-si continua proiectele incepute. „Arca lui Noe”, „Lapte pentru orfani” sau „Read to feed” sunt doar cateva dintre proiectele aflate in derulare. Acestea au la baza principiul fundamental al Heifer „Dar din dar” iar prin intermediul lor, familii sarace si copii orfani primesc in ingrijire animale care ii ajuta sa-si asigure hrana zilnica.

  

„Convingerea nostra este ca si romanii sunt oricand gata sa se ajute intre ei chiar daca noi, ca popor, nu avem o traditie in activitati caritabile in sensul cunoscut in tarile de la care primeam pana acum finantare. Prezentand proiectele implementate pana in aceste moment, rezultatele lor precum si proiectele viitoare cred ca vom gasi sustinere de la companii importante dar si de la persoane fizice care inteleg rolul nostru in dezvoltarea comunitatilor rurale si combaterea saraciei.”, a declarat Calin Sahleanu, director de programe Heifer Romania.


Adresandu-se exclusiv comunitatilor rurale, concentrandu-si atentia pe familii si nu pe individ, Heifer Romania ofera asistenta comunitatilor nevoiase si grupurilor dezavantajate, pentru a le imbunatati standardele de viata, veniturile si alimentatia. Cu banii adunati din donatii, Heifer Romania cumpara si doneaza animale familiilor nevoiase. Urmand principiul de baza, “Dar din dar”, cei care au primit animale trebuie sa daruiasca si ei mai departe primul nascut femela obtinut de la animalul primit in dar.


Ceea ce as vrea sa inteleaga multi dintre donatori este ca, pe langa ajutorul concret acordat familiilor sau copiilor orfani, proiectele noastre nu inseamna doar filantropie cat, mai ales, dezvoltare. De exemplu, unul dintre proiectele noastre se axeaza pe amelioararea genetica a raselor de vaci din Transilvania. Heifer Romania si partenerii sai, Bothar Ireland si Semtest BVN, distribuie, in cadrul proiectului, doze de material seminal de mare calitate care va imbunatati semnificativ genetica si performanta produsilor de carne si/sau lapte.”, a adaugat Calin Sahleanu, director de programe Heifer Romania.


Proiectele sunt implementate pe perioade cuprinse intre 3 si 6 ani; sunt permanent monitorizate, facandu-se periodic rapoarte si intervenit imediat acolo unde se impune.

 

Odata cu orientarea strategiei catre strangerea de fonduri si din Romania, Heifer Romania anunta si completarea identitatii vizuale cu care va fi prezenta in comunicarea ce urmeaza a avea loc in tara noastra. De la sigla Heifer International, Heifer Romania a trecut la o sigla in care elementul central sunt o vacuta si principiul de baza “Dar din dar”.
 

Stire

Heifer Romania isi orienteaza strategia catre strangere de fonduri si in tara noastra. Dupa 22 de ani in care a beneficiat de fonduri externe din Statele Unite ale Americii si Europa de Vest pentru achizitionarea de animale care sa fie donate familiilor sarace din Romania, Heifer Romania isi stabileste ca obiectiv imediat strangerea de fonduri si de la donatorii din tara noastra. Acest lucru se impune ca urmare a contextului economic actual dar si a orientarii interesului marilor si micilor donatori din alte tari catre zone considerate mai sarace sau cu probleme sociale si politice mai grave.