Heifer Romania colaboreaza cu organizatii locale sau regionale constituite legal, ajutand fermierii saraci.

 

Procedura de aplicatie este dezvoltata de catre reprezentantii organizatiei locale (titularul de proiect) impreuna cu echipa Heifer. Procedurile implica mai multe vizite la fata locului din partea echipei Heifer, sedinte cu fermierii si contracte cu reprezentantii autoritatilor locale.

 

Daca grupul se dovedeste potrivit pentru un proiect Heifer, in functie de disponibilitatea fondurilor Heifer Romania si de strategia locala sau regionala a Heifer se dezvolta planul proiectului si aplicatia.

 

Fazele de initiere ale unui proiect Heifer

 
De obicei proiectele Heifer sunt finantate pe o perioada de 3-5 ani. Pasarea darului se monitorizeaza inca alti 2 ani. Se completeaza rapoarte financiare si de activitate la fiecare 3 sau 6 luni, in functie de specificul proiectului.

 

Majoritatea proiectelor sunt supuse unui audit extern independent. Primii ani bugetati distribuie animale ca plasamente originale. Restul categoriilor bugetare pot fi acoperite anual. Rapoartele de activitate se completeaza inca 2 ani dupa terminarea perioadei de finantare.