Tur de Studiu Heifer - Calatoreste spre o lume mai buna

 

Bucura-te de o experienta a invatarii si alatura-te unui tur de studiu organizat de Heifer International. Acceseaza www.heifer.org daca vrei sa te inscrii sau pentru mai multe informatii despre participarea la o asemenea initiativa.

 

Heifer Romania a avut oportunitatea de a gazdui mai multe tururi de studiu in care participantii au avut contact direct cu locatiile si oamenii care fac parte din proiectele Heifer.

 

Heifer International organizeaza astfel de tururi in regiuni precum America de Nord, America Latina, Africa, Asia, Pacificul de Sud si Europa Centrala si de Est.

 

Toate aceste expeditii permit participantilor sa observe cum modelul Heifer a influentat vietile oamenilor. Diversitatea proiectelor il poate aduce pe participant in situatia de a vedea cum se produce bio-gaz din gunoi de grajd in China; modul in care lamele alpaca influenteaza traiul de subzistenta al fermierilor din zonele inalte ale Ecuadorului sau modul in care culeg fermierii din Polonia productia de miere. Anumite tururi se bazeaza pe chestiuni specifice gen: egalitatea intre sexe, agroecologie, HIV/SIDA, buna ingrijire a animalelor, microintreprinderi sau educatie.

 

Toate tururile de studiu depasesc perceptia ideii de saracie si demonstreaza forta spiritului uman in lupta cu greutatile cotidiene. Intalnirea cu oamenii asistati de Heifer este intensa si schimba perceptia privind aptitudinile si capabilitatile indivizilor si ale comunitatilor.

 

In timpul turului de studiu observi schimbari...cea mai semnificativa dintre toate este cea din interiorul tau.

 

Tururile sunt specializate si aduc in viata participantilor perspective spectaculoase si ecosisteme unice. Vizitarea satelor si a comunitatilor izolate nu se rezuma doar la a vedea. Este o calatorie in viata cotidiana a unor oameni extraordinari. Lectia de invatat este mult mai ampla si vasta decat prima impresie a calatorului.

 

Citeste mai mult..

Heifer Romania gazduieste patru tururi de studiu in 2014

Heifer Romania/Moldova Tur de Studiu 2010