Actiunile Heifer reprezinta rezultatul dorintei oamenilor de a ajuta familii nevoiase din intreaga lume. De peste 60 ani, indivizi si grupuri de toate varstele si etniile au sustinut eforturile Heifer International de a lupta impotriva saraciei, foametei si degradarii mediului inconjurator.

Pentru contributii personale sau donatii, datele noastre sunt:

Fundatia Heifer Project pentru Romania
Cod fiscal: 11182595
Cont bancar: RO08INGB0003008132398912  

DONEAZA PENTRU SPRIJINIREA SATULUI ROMANESC

In 2013, e timpul sa sprijini mediul rural romanesc

Doneaza 20% din impozitul pe profit SAU Doneaza 2% din impozitul pe venit pentru

Fundatia Heifer Project pentru Romania


 
Vrei sa directionezi 20% din impozitul pe profit descarca de aici Contractul de sponsorizare


Venituri doar din salariu, atunci descarca Formularul 230

Venituri din alte surse (activitati independente, proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor etc), atunci descarca Formularul 200


De ce Heifer?
·     Pentru ca din 1992, am derulat 63 de proiecte de dezvoltare rurala
·     Pentru ca pana acum am asistat mai mult de 98.000 de familii sarace din mediul rural
·     Pentru ca sprijinim comunitatile in efortul de a pune capat foametei si saraciei si de a ingriji Pamantul
·     Pentru ca  Heifer Romania sprijina micii fermieri prin oferirea de animale si instruiri, cu scopul de a imbunatati standardul de viata, nutritia si veniturile locuitorilor din mediul rural
·     Pentru ca fiecare familie beneficiara se angajeaza sa doneze altei familii nevoiase echivalentul a ceea ce a primit – principiul Pasarea Darului
·     Pentru ca Heifer Romania promoveaza dezvoltarea comunitara durabila
·     Pentru ca 50% din populatia Romaniei  locuieste in mediul rural
·     Pentru ca agricultura romaneasca a dovedit performante modeste in ciuda potentialului ridicat
·     Pentru ca tu decizi modul in care vrei sa fie cheltuita o parte din impozitul pe venitul tau, fara costuri suplimentare.

 

Directioneaza 20% din impozitul pe profit 
Fiecare donatie este importanta pentru noi! Directionarea a 20% din profit, NU GENEREAZA COSTURI SUPLIMENTARE pentru firma ta. Actualul Cod Fiscal, iti ofera aceasta posibilitate ca tu sa decizi ce sa faci cu impozitul datorat  pe profit.
Urmeaza 4 pasi simpli:
1.descarca contractul de sponsorizare
2. il completezi cu datele firmei si suma si ni-l trimiti in format WORD pe e-mail la adresa office@heifer.ro

3. noi il imprimam in 2 exemplare, il semnam, stampilam si il expediem cu posta la adresa mentionata in contract
4. te rugam sa ne returnezi unul dintre exemplare cu ambele semnaturi si stampile
Potrivit art.  21- Cheltuieli, din Codul fiscal, contribuabilii care efectueaza sponsorizari, si/sau acte de mecenat si persoanele care acorda burse private, pot deduce in limita legii, din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima precizata mai jos:
1.    3‰ (3 la mie) din cifra de afaceri
2.    20% din impozitul pe profit datorat
Sponsorizarii, desi este o cheltuiala nedeductibila, nu i se aplica impozit 16%. Sponsorizarea este total deductibila din impozit, daca se incadreaza in limitele impuse din Codul Fiscal (sa nu fie mai mare de 3/1000 si de 20/100 din impozit).
Contractele de sponsorizare se pot incheia oricand pe intreaga perioada a anului, cu conditia respectarii prevederilor legale. E simplu de tot, contactati-ne si de restul ne ocupam noi.

 

Doneaza 2% din impozitul pe venit
·     In Codul Fiscal exista o prevedere prin care poti sa redirectionezi 2% din impozitul pe venit catre o organizatie non-guvernamentala.
·     Daca in anul 2012, ati avut venituri doar din salariu, atunci descarca de aici si tipareste Formularul 230 -“Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual”.
·     Formularul are deja completate (la capitolul III. 2) datele fundatiei. Tu trebuie doar sa inscrii, la cap. I, cu majuscule, datele tale personale. Apoi semneaza si dateaza. La mentiunea “Suma” nu este necesara completarea; organul fiscal va calcula si vira suma admisa, conform legii.
·     Formularul trebuie depus sau trimis prin posta la registratura organului fiscal de care apartii (Administratia Finantelor Publice). Data limita este 25 mai 2013.
·     Daca in 2012 ati avut venituri din alte surse (activitati independente, proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor etc), inseamna ca iti revine obligatia declararii acestor venituri prin Formularul 200, “Declaratie privind veniturile realizate din Romania”  descarca formularul de aici.
·     La cap. III. 2, “Destinatia sumelor reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul net/castigul net anual impozabil”, am completat deja punctul “Sustinerea unei entitati nonprofit” cu datele noastre.
·     Completeaza cu celelalte date, conform obligatiilor legale care iti revin. Nu uita sa semnezi! Trimiterea / depunerea se face pana cel tarziu 25 mai 2013.

 

Iti multumim pentru sprijin!